Thursday, January 31, 2013

cerita dirito many things happened nowadays. to many things to be done.


last semester. last last last dan makin menjadi malas. apa sudah jadi? aku tak tahu. penyakit malas semakin merebak. aku? seperti tiada usaha untuk mengubatinya, merawat diri. sampai bila nak macam ni Nurul? hati kecil bersuara. ah, tetap aku tak peduli.

entah la, apa nak jadi aku tak tahu. cuba untuk menjadi yang terbaik. masa ni la nak cuba pun. insyaAllah, masih belum terlambat. untuk semester yang terkahir ni, aku kena cuba sehabis baik. apa lagi aku nak bagi dekat orang tua aku kalau bukan kejayaan aku? kebahagiaan mereka tu tiada nilai tahu untuk aku beli?

tapi, masa semester akhir ni la macam macam nak jadi. orang kata, dugaan tu mematangkan. insyaAllah, aku harap macam tu la. tak henti henti dari awal. mana dengan hal kesihatan diri, hal peribadi, keluarga, kawan. itu belum kira dengan kesihatan kerja kerja yang banyak tertangguh, kesihatan sang komputer riba yang kian nazak. aku harung semua tu. insyaAllah, mampu bertahan sampai ke minggu ke 13. minggu pengakhiran segala penat lelah semua ni. minggu VISCOM.


Nurul harus kuat! Nurul kena kuat! Nurul harus rajin! Nurul kena rajin!
NURUL MESTI BOLEH!

apa pun yang terjadi, aku kena hadapi jugak. ini baru namanya pengalaman. sesuatu yang tak diajar oleh cikgu masa sekolah dan pensyarah masa kuliah. sesuatu yang kau harus cari sendiri. pengalaman mendewasakan, pengalaman mengajar apa itu erti hidup. eh? 


semoga apa yang dah terjadi menjadi pengajaran. ambil dan belajar. masa takkan tunggu kita :)


1 comment:

aSpAiNg said...

rajinnnnnnnnnnnnnn!!! hahahahah