Saturday, November 17, 2012

jiwa? aku perlu cuba.




You don't have to be great to get started, just get started to be great. - Denise Clark


i found a blog. i found a profile. i found an inspiration.

dia si gadis borneo. 

kata katanya memberi inspirasi. gambar gambarnya mempunyai reaksi.


kurniaan tuhan. tak mampu dihalang oleh siapa siapa. dia mampu berbicara. dia mampu berkarya. dia mempunyai jiwa.


aku tak cakap aku tak mempunyai jiwa. aku tak kata kau takda jiwa. aku tak sebut mereka tidak berjiwa. bagi aku, semua diciptakan mempunyai jiwa. antara guna atau tidak. itu ja.

aku? aku manusia biasa. aku masih meneroka. aku masih belajar.


mencuba sesuatu yang baru tak salah bukan? aku ingin cuba. aku pun nak berjaya. aku tak ingin menjadi seperti mereka. aku punya hidup aku sendiri. dijadikan sebagai Nurul Hasniza untuk mak dan abah. tak perlu menjadi si peniru untuk mendapat jiwa baru.

aku bersyukur dijadikan aku, sekuntum bunga milik seorang penjual biasa dan pekerja industri.



aku tak ingin menjadi sepertimu wahai anak borneo. aku cuma ingin belajar seperti mana kamu belajar menjiwai sesuatu.


aku ingin mencuba.

*gambar takda kena mengena*


aku cuba menjadi aku. yang baru.


**********

selamat maju jaya kepada semua students politeknik seluruh Malaysia yang akan start exam esok, especially students PTSS and JRKV :')

all the best, beat the rest!


*me have no final paper this semester, and insyaALLAH next semester too :)


4 comments:

Fazi Isma said...

tetiba je ni bercerita mengenai jiwa =)

NuHaZahari said...

@Fazi Isma :

ahaha. i dont know. i was just trying. nak menyelami jiwa, kononnya :p

Mira said...

cemana pun, jadi diri sendiri lebih best. original..hehe

NuHaZahari said...

@Mira :

i'm trying my best to be only me. hehehe